220316_Banner_LandingPage_PotrebbeEssereIlGlutine_1920x1080px 220316_Banner_LandingPage_PotrebbeEssereIlGlutine_1920x1080px

МОЖЕ БИ Е ГЛУТЕН!

 • symptom-1

  Супер схванати?

 • symptom-2

  Стомахът Ви е свит на топка?

 • symptom-3

  Главата Ви пулсира?

 • symptom-4

  Постоянно бързате?

 • symptom-5

  Чувствате се изморени?

Здравейте, аз съм глутен!

Позволете ми да се представя. За тези, които не ме познават, аз съм протеин. Вероятно сме се срещали преди, тъй като съм част от пшеницата, ръжта и ечемика (наред с други сходни зърнени култури). Понякога можете да ме намерите и в други храни или защото е направена с някои от тези зърнени храни, или поради кръстосано замърсяване.

Как можете да кажете, че съм там? В случая с пшеницата например, когато глиадинът и глутенинът с обединят, се появявам аз, за да образуваме перфектен тандем, който придава на тестото тази плътна текстура.

Някои хора ме понасят добре, но други… не чак толкова. Защо? Не всички безглутенови заболявания са еднакви, като най-често срещаните са: целиакия, чувствителност към глутен без целиакия и алергия към пшеница.

Въпреки че някои може да ги объркат, те са съпроводени от различни симптоми, лечения и предизвикателства.

Interested in a GF diet

Интересувам се от безглутенова диета

Регистрирайте се!
coeliac-disease

Какво представлява целиакията?

Това е автоимунно заболяване, което засяга около 1% от населението с генетично предразположение (два пъти по-често при жените).

 

Вижте повече

Някога чудили ли сте се дали могат да са причинени от глутен?

Онлайн оценката е предназначена само за възрастни на възраст над 18 години и не замества съвета на медицински специалист. За пълна медицинска диагноза, моля да се консултирате с лекар.
За да диагностицирате правилно заболяванията, свързани с глутенова непоносимост, трябва да консумирате глутен като част от ежедневната Ви диета. Ако премахнете глутена от диетата си, преди да преминете медицински тестове, резултатите може да не са точни.
Цялата информация, която предоставяте по време на оценяването, се предоставя анонимно и няма да бъде съхранявана.

Какво е целиакия?

Знаете ли, че…

1%

това е автоимунно заболяване, което засяга около 1% от населението с генетична предразположеност (два пъти по-често при жените)

2x women

Жените, които страдат от целиакия, са два пъти повече от мъжете

1940

19-49 години: е групата на най-засегнатите от целиакия 

1-7

1 на 7 души е правилно диагностициран

15%

разпространяването на целиакия при първо поколение роднини е 15%