Schär | glutenfree Products - Как да подготвим безглутеново пътуване

Как да подготвим безглутеново пътуване

Продукти

Прочетете всичките ми тайни, за да подготвите перфектното пътуване без глутен… и без стрес!

Витория: на 27 години, момиче с целиакия, което живее пътешествайки. 

Мечтаете ли вече за следващата си почивка? Следвайте следващите стъпки, за да си осигурите перфектна ваканция без глутен, без стрес! 

Контролен списък за следващото ви пътуване 

Пътувам през целия си живот (откакто бях на по-малко от една година!) по света, но през последните 7 години, откакто открих, че страдам от целиакия, планирането на пътуването ми беше леко променено. Разбира се, наличието на целиакия (или непоносимост към глутен) оказва влияние върху това как да подготвите почивките сиот багажа до дестинацията. 

През годините установих най-добрия списък за проверка, за да планирам безглутеновото си пътуването по най-добрия начин! 

  • ПЛАНИРАНЕ НА ПОЛЕТИ: в случай на полети на дълги разстояния поискайте безглутенови ястия по време на полета 
  • БАГАЖ: опаковайте допълнителни закуски без глутен както в регистрирания багаж, така и в ръчния кабинен багаж 
  • ХОТЕЛСКО ОБСЛУЖВАНЕ: в случай на хранене в хотела / къщата за гости, поискайте безглутенови опции за всяко хранене (от закуска до вечеря) 
  • НАМЕРЕТЕ МЕСТНИТЕ ЛОКАЦИИ: потърсете безглутенови опции за вашата дестинация, особено там, където можете да сервират най-традиционната храна за целиакия и хора с непоносимост. 

Точно преди излитане

За дестинации за пътуване на дълги разстояния по време на полети е обичайно да ви сервират някои ястия. В такъв случай е добре да знаете, че повечето самолетни компании предлагат безглутенови опции безплатно при поискване! Единственото нещо, което ще трябва да направите, е да поискате „специални ястия“ или докато резервирате полета си, или по време на онлайн чекиране (поне 24 до 48 часа предварително). Всяка компания има своя собствена политика, така че ви предлагам да посетите уебсайта на компанията предварително, за да се подготвите да поискате вашата безглутенова храна! 

Време е за опаковане 

Без значение колко дълъг ще бъде вашият полет, уверете се, че ще имате допълнителни закуски, опаковани в куфара си! Винаги пътувам изключително безопасно, което означава, че обикновено опаковам някои допълнителни закуски както в регистрирания си багаж, така и в ръчния си багаж. По този начин мога да се насладя на полета си с някои от любимите си закуски и да имам допълнителни на дестинацията си, в случай че е трудно да намеря безопасни безглутенови опции там. 

5-звездно обслужване

Ако планирате да отседнете в хотел по време на почивката си, попитайте предварително за безглутенови опции за вашата храна. Всъщност, обикновено за нощувка и закуска (което е най-често срещаното) може да има някои продукти без глутен, налични при поискване. Винаги е добре да се консултирате предварително с отдела за обслужване на клиенти на хотела и да планирате храната си предварително. 

Бъдете местен 

Всеки път, когато посещавам ново място, винаги съм любопитна да опитам традиционната местна храна!