Schär | glutenfree Products - Без глутен ли е майонезата?

Без глутен ли е майонезата?

Продукти

Без глутен ли е майонезата? Всички основни съставки в майонезата са без глутен, така че класическата домашна майонеза не съдържа глутен.

Но това не е случаят при купената майонеза. Производителите често добавят сгъстители, емулгатори, стабилизатори и други съставки, които не са без глутен.

Освен това, ако майонезата или някоя от съставките й се произвежда на място, където се работи с пшеница или друго, съдържащо глутен, те могат да се замърсят. Търсете винаги майонеза със сертификат или проверявайте внимателно списъка, за да се уверите, че е подходяща за хора с целиакия.

Друг проблем е, че кръстосаното замърсяване може да се получи и при споделяне на бурканчето. Ако сте особено чувствителни, е добра идея да имате собствено бурканче, с което да се бърка само с определени прибори. Друг вариант е да се използва тубичка, а не буркан.

От какво се приготвя майонезата?

Основните съставки на майонезата са яйца, олио, оцет и/или лимонов сок + подправки. За да я направите, първо смесвате яйцата и олиото заедно, а след това добавяте киселината под формата на оцет и/или лимонов сок. Подправките може да включват сол, черен пипер, захар, горчица и други. Добре е да използвате неутрална мазнина като слънчогледово олио, тъй като силните олиа като зехтин може да променят вкуса. Избягвайте малцов оцет, тъй като може да съдържа глутен.

Как да направите майонеза вкъщи

Ако искате да се уверите, че майонезата е без глутен, винаги я приготвяйте вкъщи! Опитайте нашата брилиантна рецепта.

Съставки:

1 яйце

1 ч. л. оцет

1/4 с. л. сол

240 ml олио – неутрално на вкус, слънчогледово е най-добре

1 ч. л. лимонов сок

подправки – например черен пипер, захар, горчица, синап

Приготвяне:

1. Чукнете яйцето в купа и блендирайте за 30 секунди

2. Добавете оцета и солта и блендирайте за 30 секунди

3. Продължете да блендирате като добавяте мазнината – важно е да не добавяте мазнината твърде бързо

4. След като сместа се е сгъстила, добавете лимоновия сок и подправките

Майонезата може да издържи до 2 седмици в хладилник.

Рецепти с майонеза

Добавете прясно направената си майонеза в тези рецепти.

Лучени кръгчета с чили майонеза

Майонеза с чили е перфектното допълнение към нашите хрупкави безглутенови лучени кръгчета, направени с галетата на Schär Mix Bread and Pan Grati.

Тост със скариди

Класика без глутен. За да направите този тост със скариди, използвайте нашия хляб Pane Casereccio, кремообразна майонеза и добавете скариди и резени сварено яйце.

Хот дог

Майонезатпържен лук и домашна майонеза.а е партньор в тази американска класика. Последвайте нашите инструкции, за да направите домашни безглутенови хлебчета за хот дог, добавете им кренвирш.