Schär | glutenfree Products - Хранене в училище

Хранене в училище

Продукти

Съвети и трикове за безопасно хранене извън вкъщи

Време е за връщане в училище, а това означава повече време извън вкъщи, извънкласни дейности, спортове, събирания с приятели и още много дейности. Безглутенова диета, която е здравословна, разнообразна и балансирана е нужна още повече от всякога, за да се уверим, че децата си набавят енергията и подкрепата, от която имат нужда за началото на учебната година.

Нека започнем с междинните хранения

Междинните хранения са фундаментална част от храненето на децата. „Резервоарът“ на едно дете е много по-малък от на възрастен и то изгарят калориите по-бързо. Дори просто да стоят в час, децата изгарят енергията, която са получили от закуската. Когато тази енергия се изчерпа, тяхната способност да се концентрират върху уроците се проваля. Това е перфектното време за презареждане на ума и тялото със здравословно и вкусно междинно хранене, за да можете детето да е в най-добрата си форма през следващите часове.

Идеалното междинно хранене се състои от 3 основни съставки:

  • хляб
  • мляко или млечни продукти
  • сурови зеленчуци: плодове и/или зеленчуци

Хлябът осигурява въглехидрати, които са чиста енергия за тялото; калцият, фосфорът, протеините и витамин D и А в млякото и млечните храни са важни за зъбите и костите; а плодовете и зеленчуците подсигуряват витамини и минерали. Междинната закуска е най-добре да съдържа протеини, калций, витамини и фибри, което гарантира правилното количество хранителни вещества за детето.

Ами сладките храни и напитките?

Понякога, през седмицата, е нормално децата да имат сладко междинно хранене, като безглутенов шоколад. А това да се хидратират, за загубените течности, е жизнено важно, тъй като това води до загуба на концентрация. Соковете са 100% богати на витамини, за да се разреждат с вода или мляко. Разбира се, водата или чая също са подходящи, тъй като не са много сладки.

Съвети за междинно хранене в училище

Представете си това: в училище сте, време е за междинна закуска, която си носите от вкъщи и … хлябът се е напоил, зеленчуците са покафенели, а киселото мляко се е разсипало. Кошмар, нали? Уверете се, че това не се случва на детето ви с нашите съвети:

  1. Уверете се, че хлябът няма да се намокри като поставите листо салата или подсушена краставица в средата на пълнежа – това играе роля на бариера срещу влажността
  2. За да запазите плодовете и зеленчуците свежи и цветни, нарежете ги на малки парчета и ги полейте с малко лимонов сок.
  3. Изполвайте практични контейнери и кутии, за да съхранявате кисело мляко или течността. Бутилките за многократна употреба също са супер вариант.
  4. Последно, но не на последно място по важност: балансът е ключов! Опаковайте правилното количество храна за детето. Твърде малко няма да донесе необходимата енергия, а твърде много ще го забави.

Безопасен обяд в училищния стол

Не всички деца с целиакия си носят обяд от вкъщи. Някои се хранят от училищния стол. Училищните столове обикновено имат високи стандарти и екипът внимава за нужните калории и хранителни вещества. Обикновено те предлагат и безглутеново меню за децата с целиакия. Задачата на родителите е да наблюдават качеството на суровите материали и дали ястията са приготвени правилно. За да ви помогнем да се информирате за нуждите на децата и за да сте сигурни, че тези нужди са посрещнати, може да изтеглите документите, които ще откриете на линковете, да ги принтиране и да ги вземете в училище, за да ги споделите с екипа.

Изтеглете насоките за училищен стол