Megi Fras

Megi Fras

Sem Megi, žena in mamica dveh sončkov, po poklicu diplomirana medicinska sestra. S celiakijo sem se srečala pri 19 letih, ko sem nenadoma začela hujšati brez znanega vzroka. Hrana je postala moj sovražnik. Po različnih preiskavah je na vrsto prišla tudi gastroskopija. Po pošti je prišel izvid, na katerem je pisala diagnoza: celiakija.

Šok. Kaj pa bom zdaj jedla? Samo to se mi je vrtelo po glavi. Zahvaljujoč staršem to vseeno ni bila tako huda stvar – skupaj smo (tudi s pomočjo Slovenskega društva za celiakijo) zbrali veliko informacij o življenju brez glutena in skupaj ustvarili moje brezglutensko okolje.

Ker zelo rada ustvarjam in pečem želim z vami deliti recepte, ki sem jih testirala in izpopolnila tako, da so enostavno izvedljivi tudi z moko in drugimi izdelki brez glutena. Moje življenje z dieto brez glutena je spet postalo svetlo in polno brezglutenskih dobrot tudi s pomočjo blog strani ww.glutenfreewithmegi.com, kjer najdete še več mojih receptov.

Zato vas vabim, da si jih tudi sami drznete preizkusiti in v svoji kuhinji ustvarite brezglutenske dobrote. Tako boste s ponosom in veseljem sebi, svoji družini, prijateljem ponudili pestro paleto dobrot brez glutena.