Tea Gašpar Kovačič

Tea Gašpar Kovačič

Sem Tea, avtorica bloga www.glutenfree-tea.com iz Srbije.

Po izobrazbi sem magistrica teorije umetnosti in kot nekdo, ki je vse življenje posvetil umetnosti, verjamem, da je prisotna povsod okoli nas – kar seveda še kako velja za pripravo hrane.

Poleg tega sem že 20 let na brezglutenski dieti. Moje zdravstvene težave so se začele že zelo zgodaj v otroštvu, skupaj z vrsto drugih težav, zato zdravniki najprej niso ugotovili povezave z uživanjem glutena. So pa celiakijo že pri rojstvu odkrili moji sestri in posledično so preiskave nekoliko kasneje pokazale, da jo imam tudi jaz.

Z brezglutenskimi kuharskimi poskusi je začela mama, ki se je izredno potrudila, da nama je s sestro kljub omejitvam ponudila vse, kar sva želeli. Njena ljubezen do kuhanja se je seveda prenesla na mene, največ pa sem se naučila, ko sem kot študentka začela živeti sama. Takrat sem ugotovila, da me kuhanje osrečuje in da resnično uživam v odkrivanju novih receptov in izboljševanju okusov.

Upam, da boste tudi vi uživali v mojih malih umetninah brez glutena in ugotovili, da lahko v domačo kuhinjo pripeljete prav vse okuse in vonjave – tudi brez glutena.