Schär | glutenfree Products

Продукти на Schär с ниско съдържание на FODMAP

Продукти

FODMAP е акроним за ферментирали олигозахариди, монозахариди и полиоли, които са късоверижни въглехидрати като фруктоза, лактоза и сорбитол.

Тези компоненти на въглехидратите се откриват в храни като пшеница, ръж, бобови, различни плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, мед.

За хора със синдром на раздразненото черво (СРЧ), диета, бедна на FODMAP може да е добър начин да се идентифицират проблемите. Пълното изключване на FODMAP храни и бавното им въвеждане, може да помогне на човек със СРЧ да идентифицира какво предизвиква болка и дискомфорт.

Спазването на такава диета не е лесно и трябва да се прави под насоки на лекар или диетолог, за да се уверите, че получавате ключови хранителни вещества.

Подходящи ли са продуктите на Schär за FODMAP хранене?

Особено препоръчително за хора със СРЧ е да спазват FODMAP хранене. За да ви помогнем с този вид хранене, ние от Schär имаме някои безглутенови храни, които са бедни на FODMAP и са сертифицирани от Универститета Monash. Това означава, че може да се насладите на различни вкусни продукти

Всяка порция от тези Schär продукти е бедна на на FODMAP и се препоръчва за хора със синдром на раздразненото черво.

Хляб
Maestro vital – 2 филийки (58g)
Pane casereccio ai semi
Pane Casereccio/Pain Campagnard

Рула и крекери
Mini Baguette – 1 руло (75g)
Ciabatta – 1 руло (50g)
Ciabatta Rustica – 1 руло (50g)
Panini Rolls – 1 руло (75g)
Hamburger – 1 руло (75g)
Crackers Pocket – 1 опаковка(50g)

Снаксове
Grissini – (50g)
Digestive Landtaler – (50g)
Choco Chip Cookies – (33g)
Crostini – (30g)
Crackers – (35g)
Saltí – (30g)
Curvies Paprika – (24g)
Curvies BBQ – (24g)
Salinis – (60g)

Основи за пица
Pizza Base – 1 пица (150g)

Каква е програмата за сертифициране на университета Monash?

През 2017, Schär взема решението да тества продуктите си като част от програмата на университета Monash.

Университетът Monash в Австралия разработва FODMAP храненето и е място, където се провеждат научни проучвания в тази област. Университетът Monash е разработил програма за тестване, за да проверява дали продуктите са бедни на FODMAP и са подходящи за този вид хранене.

Допълнителна информация от университета Monash, може да бъде открита тук (Low FODMAP Diet | IBS Research at Monash University – Monash Fodmap).

*Schär не препоръчва да правите промени в храненето си без да се консултирате с медицински специалист. Диета, бедна на FODMAP храни, трябва да бъде проследявана от медицинско лице.